Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

I dag får Folkekirken nyt intranet

Folkekirkens nye digitale platform Folkekirkens IntraNet åbner 12. april 2023 for folkekirkens ansatte, præster, menighedsråd og andre interesserede. Platformen er stadig under udbygning og udvikling, men der er lagt op til, at brugerne frem over kan finde alt på ét sted.  

Folkekirkens ansatte, præster, menighedsråd og andre interesserede får snart en ny og mere åben digital platform for intern kommunikation.

Folkekirkens IntraNet (forkortet FIN) bliver samlingspunkt for information, inspiration og redskaber, så kirkens ansatte, præster og menighedsråd kun behøver lede ét sted for at finde relevante oplysninger.

Formand for styregruppen, Thomas Reinholdt Rasmussen, fortæller, at der i udviklingen af den nye platform netop har været fokus på at få skabt én platform til det meste.

- Det er vigtigt, at de fleste oplysninger hurtigt og let kan findes ét sted. På Folkekirkens IntraNet vil man finde svar på spørgsmål om ansættelser, arbejdsmiljø, renovering og meget andet. Andre interesserede kan også bruge Folkekirkens IntraNet til at finde viden, som i dag ligger på stifternes forskellige hjemmesider eller folkekirken.dk. Som fx materialebanken og job i folkekirken, siger Thomas Reinholdt Rasmussen. 

Folkekirkens IntraNet kommer til at erstatte Den Digitale ArbejdsPlads (DAP), som menighedsråd og ansatte har været vant til at bruge siden 2011. Den nye platform bliver både mere brugervenlig og overskuelig, og så bliver det en fordel, at det meste indhold ligger frit tilgængeligt og ikke som tidligere kræver brugernavn og password.

Næstformand i styregruppen Inge Kjær Andersen håber, at væsentligt flere menighedsrådsmedlemmer kommer til at bruge intranettet, fordi de nu ikke længere skal bøvle med koder.

Formand og næstformand forklarer samstemmende, at brugervenlighed og ønsket om at skabe en platform, der for alvor kan løfte arbejdet i hverdagen, har haft høj prioritet i alle dele af arbejdet med at udvikle Folkekirkens IntraNet. Derfor har både menighedsråd og ansatte i folkekirken været inddraget blandt andet til workshops og brugertests.

Der er blandt andet blevet nedsat et brugerpanel med over 700 deltagere, som løbende har givet input til webudviklerne. Brugerne vil også blive inddraget efter lanceringen, for selvom der åbnes for platformen 12. april, betyder det langt fra, at arbejdet med den er færdigt.

- Vi skal hele tiden udvikle platformen. Vi er nu klar med version 1, hvor der har været fokus på vejledninger, skabeloner, nyheder og to temaer. Det er en platform, som skal udvikle sig, og som brugerne også skal præge ud fra, hvad de synes, der skal være der. Senere kommer vi til at lave brugerundersøgelser og evalueringer, som skal sikre, at den bliver det gode værktøj for brugerne, som er hensigten, siger Inge Kjær Andersen.

Fakta om Folkekirkens IntraNet

  • Folkekirkens IntraNet (FIN) er udviklet i et samarbejde mellem Kirkeministeriet, landets 10 stifter, Landsforeningen af Menighedsråd og Folkekirkens IT.
  • På intranettets åbne del kan man finde vejledninger, skabeloner, inspiration, viden og nyheder, mens der bag et log-in kan deles fortroligt materiale som for eksempel dokumenter med personfølsomme oplysninger.
  • Projektet styres af projektleder og digital redaktør Jenny Holm Hviid - i tæt samarbejde med intranettets fælles redaktionelle enhed og projektets styregruppe.

Find Folkekirkens nye IntraNet her

For yderligere oplysninger, kontakt:

 

Formand for styregruppen og biskop over Aalborg Stift, Thomas Reinholdt Rasmussen, træffes gennem pressekonsulent Ingeborg Marie Nielsen, tlf. 61614507 / e-mail: iman@km.dk

 

Næstformand for styregruppen og næstformand for Landsforeningen af Menighedsråd, Inge Kjær Andersen træffes på tlf. 61710656 / e-mail: inkjan@gmail.com