Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Ny uddannelseskonsulent i Aarhus Stift

Sognepræst Anni Albæk starter i stillingen som uddannelseskonsulent ved Aarhus Stift den 1. august 2022

Portræt af  kommunikationskonsulent Asger Meller Jørgensen

Sognepræst Anni Louise Albæk
ny uddannelseskonsulent i Aarhus Stift pr. 1. august 2022

Anni Albæk har været præst siden 2008, og er desuden uddannet supervisor. Som supervisor arbejder man bl.a. med præstens arbejdsvilkår, hvilket i høj grad er i fokus som uddannelseskonsu-lent. Anni Albæk har som præst arbejdet særligt med sjælesorg og undervisning, og har en bred erfaring indenfor felterne. Hun har desuden arbejdet med ledelse af frivillige.

Anni Albæk bliver uddannelseskonsulent i Aarhus Stift, der som sådan tilrettelægger introduktions- og efteruddannelsesforløb for præster, der er nye i embedet. 
Når et menighedsråd har valgt en præst, der skal ordineres, bliver denne de første 2 år af sit embede en del af ordningen "NY PRÆST", der skal sikre, at præsten får mulighed for den nødvendige faglige sparring, bliver en del af et mentorforløb, og generelt trives, når vedkommende træder de første skridt ind i Folkekirken som præst. Dette forløb bliver til i et samarbejde mellem biskop, provst, Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter (FUV) og uddannelseskonsulenten.

- Jeg ser frem til at møde en masse kollegaer ude i Folkekirken, og til at sikre, at de både får en lokalforankring, samt mulighed for refleksion over egen praksis.